Cubelles al fons

Cubelles al fons

miércoles, 21 de noviembre de 2012

L'oposició imposa la seva majoria al plenari de dimarts
Font: Ràdio Cubelles   
dimecres, 21 novembre de 2012

Els grups de l'oposició força que la junta de govern local perdi competències en favor del ple municipal i imposa la celebració mensual dels plens. L'alcaldessa anuncia que, amb les mesures forçades per l'oposició, la tasca del govern es veurà significativament ralentitzada

Els partits de l'oposició han fet una demostració de força en el ple municipal d'aquest dimarts. La sessió plenària ha servit als grups de l'oposició per treure poders al govern en minoria i demostrar-los que hauran de seure a negociar cada cop que vulguin portar a votació algun punt en el ple municipal.
La majoria formada, després de l'expulsió d'Unitat Cubellenca del govern municipal, ha aprovat tot un seguit de mocions en les quals ha tret poder al govern en minoria. D'una banda, la primera tinenta d'alcaldessa, Joana Navarrete s'ha vist forçada a renunciar al seu sou de 38.676 euros i a una dedicació del 95%, després que els grups de l'oposició presentéssim una moció a la qual demanaven la retirada d'aquesta retribució. A banda, de que també demanaven la retirada de les pagues extra per a Juana Navarrete, Mònica Miquel i Rosa Fonoll. Uns fets els dos que ha respost l'alcaldessa, Mònica Miquel dient que la regidora de Juana Navarrete ja havia renunciat a aquest règim de dedicació parcial tot i que l'oposició ho hagués presentat al ple en forma de moció. I que ja en el mes d'agost les tres havien renunciat a no cobrar les pagues extres.
Els grups de l'oposició també han forçat que la junta de govern local perdi competències en favor del ple municipal, fet que el govern en minoria s'ha vist obligat a acceptar en el ple municipal, tot i que no hi està d'acord. Des del govern no estan conformes i consideren que hi haurà una ralentització de les tasques importants segons l'alcaldessa, Mònica Miquel.
Els partits de l'oposició també han forçat la modificació de la periodicitat dels plens municipals, que han passat a ser mensuals el tercer dimarts de cada mes, a les 8 del vespre, per la qual cosa el proper ple ordinari quedaria fixat en el calendari el 18 de desembre. La resta de punts de l'ordre del dia, com per exemple el Pla d'accessibilitat, els manifests dels infants i per l'eliminació de la violència envers les dones, la nova ordenança de les subvencions, entre d'altres punts més de tràmit, han quedat aprovats també en el ple d'aquest dimarts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario