Cubelles al fons

Cubelles al fons

miércoles, 7 de noviembre de 2012

Fauna denuncia vessaments d’aigües brutes al Foix



Font: Ràdio Cubelles   
L'entitat ecologista ha convocat una concentració diumenge al migdia a la desembocadura
El riu Foix pateix greus vessaments d'aigües brutes provinents de Cubelles i de Vilanova i la Geltrú. La zona protegida de la desembocadura és la més afectada per una contaminació d'aigües fecals que fa anys que s'arrossega. A més, ha empitjorat els darrers mesos. Són les conclusions a què ha arribat l'entitat mediambientalista Fauna, que des de la seva creació vetlla pel bon estat d'aquest ecosistema petit i concret a tocar del mar.
Amb l'objectiu d'exigir millores que evitin la contaminació del riu i la seva desembocadura, Fauna ha convocat una concentració aquest diumenge a les dotze del migdia. La trobada es farà a l'alçada del pont que creua el riu al costat del poliesportiu.

El president de Fauna de Cubelles, Carles Rios, ha explicat que a l'hora d'urbanitzar les zones marítimes de Cubelles i del Prat de Vilanova és quan es va generar el problema, que amb l'augment de la població dels últims anys s'ha agreujat.

A banda de contaminar la llera del Foix i posar en preill la zona natural protegida de la desembocadura, segons Fauna de Cubelles, les aigües fecals són perilloses també per a les persones, ja que poden transmetre infeccions. Tothom qui passa sovint per allà, els alumnes dels instituts que creuen moltes vegades per la llera estan exposats a tota la brutícia de les aigües fecals. I segons Carles Rios, president de l'entitat mediambientalista, les pluges dels últims mesos han posat de manifest que les últimes obres a la zona han incrementat l'abocament d'aigua contaminada al riu.

Per exigir solucions a aquest problema ecològic, Fauna Cubelles ha convocat una concentració diumenge, a les 12 del migdia al costat del riu a tocar del poliesportiu municipal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario