Cubelles al fons

Cubelles al fons

jueves, 20 de diciembre de 2012


Interesant escoltar . Recomanat 
http://www.tdtgarraf.com/municipi/cubelles/garraf-noticies/capitol/ple-cubelles-desembre-1#


http://www.radiocubelles.com/content/view/710/84/





Alguns punts difícils de pair. Aprovació definitiva del projecte executiu Biblioteca Municipal de Cubelles,res a dir ,Tothom receptiu. Potser amb punts a diferenciar ,i que si escolteu la gravació podeu examinar.Respecte a les mocions ,defensa model educatiu català i la immersió lingüística i en contra de la reforma educativa que proposa el ministre d'educació i cultura ,la LOMCE presentada per UC-REAGRUPAMENT,PSC-PM ,CIU EC-FIC ,un ampli suport evident ,excepte el PP. Cadascú o cadascuna ha parlat i definit el seu pensament.
Alguns potser molt moderats i donant via a un esperit conciliador ,com en Xavier Grau des de PSC i fent referencia a la sra Alicia Camacho que se suposa coneix la realitat quotidiana in situ o hauria de conèixer i alertant per altre banda del poc esperit referent cap a la llengua catalana evident i alguns mes crítics respecte a la no intencionalitat de suport i si de discrepància ,  Xavier Baraza Unitat Cubellenca Reagrupament , en va fer referencia en d´altres punts senyalats i puntuals .
També encertades , Noemi Cuadra CiU,i Ana MartinezEntesa /Fic  defensant els seus posicionaments . 
Jose Ecija,PSC ,també va dir la seva i defensant la llengua catalana i fent referència  en que potser ell en el seu moment no va poder estudiar el catalá com els seus fills han tingut la oportunitat a dia d´avui.
El senyor Alemán ,PP ,va respondre fent al·lusions a on estudiaven els fills de politics coneguts altres llengües...un mur-mull evident a la sala ... i les veus de Noemí 
i d´altres en segon terme discrepant . 
Ara be la moció per l'adhesió de L'ajuntament de Cubelles a l'associació de municipis per l´'independència ... un punt ja de per si ,un pel embolicat, amb resultats poc esperats o si ?
Ciu ho va defensar,Entesa Fic també i Psc amb llibertat de vot ,que va aportar 2 vots favorables i un negatiu per part del senyor José Ecija que va defendre el seu vot.
ICV es va abstindre . Segons Pineda ,motius? Un consens unanim.Realitat complexa. Dret a decidir. Demana procés participatiu .Resposta . La comissió politica de Cubelles reunida ,abstenció .( ? ). 
Unitat Cubellenca defensant el punt Xavier Baraza molt convincent ,sorpresa a
l´hora de manifestar el vot perdut en que Josep Manuel Ardilla es va manifestar amb una 'abstenció que va permetre que sumant vots no tires endavant aquesta moció. Motius ? 
 Catalunya es el país acollidor i poc decebedor fins ara demostrat... som d´aquí i som d'enllà,tenim un peu a cada banda molts de nosaltres ,pro on vivim plegats,teixim arrels i estimem i compartim ..Dificultós de pair.. Tots som ciutadans de Catalunya 
Respecte el PP i els seus posicionaments ,agradi o no son conseqüents amb la seva ideologia i el repertori d'actitud que ens tenen acostumats, poc disposats a seure i a dialogar i si a imposar els seus criteris avui per avui amb una amplia majoria al Congrés i una representació al Parlament de Catalunya important.Evidenment no compartit per una amplia majoria. 
En ,un ple complicat! Finalment tothom va tornar a casa un pel decebut segurament!I ara el poble en parla,escoltar ,posar l'orella ... molts . Radio Cubelles ofereix una bona retransmissió i tothom pensa la seva....



Mocions polítiques

En l'apartat de mocions, el ple va donar suport a la moció contra la reforma educativa del govern estatal, al rebuig a les noves taxes per a l'administració de justícia i al manteniment del finançament del servei de teleassistència, amb els únics vots en contra dels representants del PPC. Per contra, no es va poder concretar l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència, malgrat que la majoria de regidors van donar-hi suport. Els estatuts d'aquest organisme obliguen que per poder-se adherir es requereix la majoria absoluta del ple, que en el cas de Cubelles són nou regidors i regidores. En la votació, però, només vuit hi van donar suport (tres regidors d'UC-RCat, dos regidors del PSC, CiU i EC-FIC), cinc es van abstenir (ICV-EUiA i el regidor José M. Ardila, d'UC-RCat) i quatre van votar en contra (PPC i el regidor José M. Écija, del PSC).
Finalment, l'Alcaldessa Mònica Miquel va anunciar que el ple es podria tornar a reunir en sessió extraordinària el proper divendres, per tal de resoldre les al·legacions presentades al pressupost 2012. El termini de presentació d’al·legacions finalitza el 19 de desembre i, de moment, ja s'hauria presentat almenys una petició.

Font : 
La biblioteca municipal dóna un pas més en la seva construcció

http://www.cubelles.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario