Cubelles al fons

Cubelles al fons

martes, 3 de julio de 2012


Notícies - Obres i Serveis
02/07/2012
El projecte final elimina els contenidors soterrats i incorpora la separació d’aigües pluvials de les residuals


Una cinquantena de persones van seguir la presentació al cinema Mediterrani (cubelles.cat)
La primera fase de les obres de rehabilitació del nucli antic de Cubelles començaran al setembre. El regidor d’Obres i Serveis Viaris, Pere Lleó, així ho va anunciar en la sessió informativa de les obres, que executarà l’empresa Hidrocanal i que tindran un cost de 867.878,41€,. El mateix Lleó, acompanyat de l’Alcaldessa Mònica Miquel i del director d’obres, l’enginyer municipal Enric Valldosera, va presentar la primera fase d’aquesta rehabilitació.
Les principals novetats, respecte al projecte aprovat prèviament, són la supressió dels contenidors soterrats i la separació de les aigües pluvials i residuals. En el primer punt, Lleó va destacar el fet que “s’ha consultat amb altres ajuntaments que ho tenen i ens ho han desaconsellat”, alhora que incidia amb el fet que “hauríem de contractar un servei especial amb l’empresa de recollida d’escombraries només per aquests tres punts”. Els contenidors, per tant, aniran en superfície, si bé es vigilarà perquè quedin el més integrats possible a l’entorn. Pel que fa a la separació de les aigües de pluja de les del clavegueram, tant el regidor com el director d’obres, van destacar que “ens ajudarà a allargar la vida útil de la nostra xarxa de residuals” i a “minimitzar els problemes d’aquesta xarxa en alguns punts”.
Un altre aspecte que s’ha canviat també és l’acabament del paviment. El formigó imprès previst se substitueix per llambordes, en la zona de vianants, i asfalt, per on circulen els cotxes. Per tal de diferenciar aquests dos espais, es posaran unes pilones baixetes que afectin el menys possible a la visual del carrer. Amb l’actuació s’amplien les voreres i es redueix la presència de vehicles en l’entorn del nucli antic, si bé “tots els carrers per on actualment es transita seguiran sent aptes per al trànsit rodat”, va explicar Lleó. Aquest canvi respon al fet que “aquest material ens permet actuar en millores o reparacions de forma molt més senzilla que en el formigó imprès, tal i com hem comprovat al carrer Jacint Verdaguer”.
Pel que fa als serveis, l’enginyer municipal va explicar que s’aprofitarà l’obra per reordenar les línies elèctriques, substituint les actuals guitarres de quatre cables per un cable helicoïdal grapat a la façana, i es milloraran aquells punts de la xarxa d’aigua que estiguin en mal estat. Així mateix, la companyia del gas oferirà als veïns que ho desitgin la possibilitat de connectar-se a la xarxa, aprofitant l’obertura dels carrers.
En el torn de precs i preguntes van intervenir una desena de veïns. Entre les preguntes i les propostes van destacar els que van demanar que els desaigües dels terrats vagin directament a la canonada de pluvials, que s’instal·lin papereres, que es vetlli per la ubicació i el número de contenidors o que s’estudiï un sistema d’estacionament que afavoreixi la rotació de vehicles.
El Govern municipal ha estat estudiant el projecte i negociant amb l’empresa adjudicatària en els darrers mesos. D’aquest estudi se’n deriven unes millores i modificacions del mateix que es van presentar a veïns i comerciants la setmana passada. Malgrat que es posaran tots els mitjans necessaris per minimitzar l’efecte de les obres a les persones que viuen o compren al nucli antic, l’Ajuntament de Cubelles ha volgut demanar comprensió davant la magnitud de les mateixes. Tot i això, Hidrocanal tindrà una persona encarregada de solventar els possibles problemes de mobilitat amb els quals es trobi el veïnat i els comerciants del sector durant el període d’obres, que s’allargarà fins al segon trimestre del 2013.
La primera fase
El projecte es va aprovar definitivament en sis fases el 2009. La fase 1A es va adjudicar el gener de 2011 i afecta els carrers de l’Estació –entre Major i Víctor Balaguer-, Joan Roig i Piera, un tram de Narcís Bardají, Antoni Armengol, Àngel Guimerà, Doctor Estapé i part del carrer Sant Antoni –fins pl. Jaume Marsé-. Es tracta de la zona del nucli antic que fa de frontissa entre els carrers residencials del nucli, la carretera C-31 i l’accés al centre urbà del municipi. Aquesta situació fa que tingui una intensitat de trànsit, tant rodat com de vianants, molt important. Per això, des dels Serveis Tècnics municipals s’ha optat per un acabat amb llambordes, que tenen un aspecte granític, combinat amb asfalt que facilita el trànsit rodat dels vehicles alhora que facilita les tasques de millora o manteniment. Es tracta d’una solució molt més coherent amb l’actuació feta fa uns anys en un altre tram del nucli antic (carrer Major, plaça de la Vila, carrer Colom, plaça Jaume Balmes i plaça La Font).


Font : http://www.cubelles.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario