Cubelles al fons

Cubelles al fons

miércoles, 11 de julio de 2012



Mònica Miquel proposa un govern de concentració
Font: Ràdio Cubelles   
dimecres, 11 juliol de 2012
La reforma proposada pel govern estatal farà passar de 17 a 11 regidors el Consistori cubellenc


L'alcaldessa Mònica Miquel plantejarà la formació d'un govern de concentració a tots els grups municipals com a resposta a la reducció de regidors aprovada pel govern estatal. Una de les mesures d'ajust de l'executiu Rajoy farà que el ple de Cubelles passi de 17 representants a 11. Això faria perdre un regidor a cada grup municipal, per la qual cosa, el govern passaria de tenir-ne 11 a 8.
Segons l'alcaldessa, la reducció no pot determinar el funcionament de l'Ajuntament, per això creu que la solució més eficaç seria la d'un govern de consens.
 
El primer pas serà una junta de portaveus que es convocarà aquest dijous. En la reunió, l'alcaldessa plantejarà un acord per repartir les carteres dels tres regidors del govern que quedin fora. L'alcaldessa Mònica Miquel, considera que la mesura del govern espanyol no és bona per a la democràcia municipal.
Si la nova llei de reducció de l'administració local surt publicada divendres al BOE, dissabte ja entrarà en vigor. Per tant, el ple ordinari previst per dimarts que ve també podria quedar afectat.
En tot cas, el ple passarà de 17 a 11 escons.
 
Això suposarà que Iniciativa per Catalunya Verds i Unitat Cubellenca passarien de tenir 4 regidors cadascun, a tenir-ne tres. Això farà que Pere Lleó, per part d'Iniciativa, i Xavier Baraza, per Unitat Cubellenca es quedin fora. El PP perd el tercer escó que va guanyar en les darrers eleccions municipals, el que actualment ocupa Noemí Boza. I CIU es queda amb un sol representant al consistori i per tant, Miquel Lara abandonarà la seva cadira. El PSC, passa de tres a dos regidors i José Manuel Ècija, per tant, només haurà estat un any com a regidor i l'Entesa per Cubelles no tindrà representació en el ple municipal per primera vegada en la història des de la instauració del sistema de partits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario