Cubelles al fons

Cubelles al fons

domingo, 28 de abril de 2013

El llibre de Jordi Ramos es presenta el proper 4 de maig al Fortí de la Mota

Portada llibreLa regidoria de Cultura i Societat presenta el proper 4 de maig (18,30h.) el llibre guanyador del Premi d’Investigació Local de la Vila de Cubelles 2009, de l’historiador i arqueòleg Jordi Ramos, que porta per títol “El patrimoni de la Guerra Civil a Cubelles 1936-1939”. L’acte, que tindrà lloc en un dels punts de referència d’aquest període, el Fortí de Cubelles, que es podrà visitar un cop acabat l’acte.
El nou títol de la col·lecció local de Cubelles té una tirada de 500 exemplars i ha estat editat per l’empresa local Litocrom, que ha dissenyat l’estil bibliogràfic de la col·lecció local. El llibre, que es pot adquirir ja al preu de 14€, té 190 pàgines i està dividit en tres parts: vida i societat a Cubelles en temps de guerra; defensa i arquitectura militar a Cubelles; i front i ocupació.
El llibre és un estudi de totes les estructures defensives de la Guerra Civil de Cubelles del front marítim del terme municipal i els aspectes militars. A més, el llibre s’obre amb una narració dels fets que es van viure a Cubelles i es tanca amb l’enumeració dels bombardeigs i l’ocupació de les tropes nacionals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario