Cubelles al fons

Cubelles al fons

lunes, 29 de abril de 2013

El Govern municipal repassa els primers 100 dies de mandat


El Govern municipal ha passat revista als primer 100 dies de mandat a través de l’acció de Govern i les iniciatives dutes a terme per les diverses regidories del cartipàs. L’Alcaldessa de Cubelles, Mònica Miquel, ha destacat una trentena d’actuacions començant pel compliment del compromís de presentar públicament el Pla d’Actuació Municipal (PAM)abans d’un mes després de la signatura del pacte de Govern. Precisament més de la meitat dels punts que l’Alcaldessa ha destacat corresponen a compromisos del PAM que ja han estat assolits o estan en vies de dur-se a terme. Miquel també ha afirmat que “la planificació estratègica del Govern de Cubelles treballa per a la ciutadania buscant la governabilitat i la normalitat política”.
Un dels anuncis que s’ha fet en la roda de premsa ha estat l’anunci de la voluntat d’aprovar en el proper Ple municipal el pressupost 2013. El titular d’Hisenda, José M. Écija, també ha avançat que properament es posarà data a l’audiència pública on es detallaran les partides d’aquest pressupost i quines seran les principals iniciatives d’inversió.
 Govern municipal passant revista dels 100 dies de mandat amb els mitjans de comunicació (cubelles.cat)
La marca Penedès Marítim també és un dels eixos de l’acció de Govern en matèria de turisme i promoció local. Conjuntament amb l’ajuntament de Cunit s’han dut a terme diverses accions, la darrera la presència al Saló Internacional de Turisme de Catalunya. En aquest sentit, Mònica Miquel ha anunciat que a principis de maig representants dels consistoris de Cubelles i Cunit es reuniran amb diputats de turisme de les diputacions de Barcelona i Tarragona per seguir donant impuls a la marca Penedès Marítim.
POUM
La regidora de Planejament, Maria Lluïsa Romero, ha anunciat que la voluntat del Consistori és seguir treballant per “tenir un avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) al llarg del 2013 i poder proposar l’aprovació del text definitiu l’any 2014”. Les prioritats que ha marcat són la creació de zones de terreny industrial i comercial, doncs, segons Romero, “no és  temps per fer habitatges, ara toca apostar per la indústria i el sector terciari per crear ocupació per a la nostra població”.
Ensenyament
Un dels eixos de l’acció de Govern a la regidoria d’Ensenyament és la implantació d’un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Energies Renovables. L’aposta per dur aquest cicle formatiu a Cubelles és clara, i tant la pròpia regidoria com l’Alcaldia treballen per avançar els tràmits i els requeriments que la conselleria disposi. Ja s’han establert contactes amb 17 empreses que acollirien els alumnes del cicle per poder-hi realitzar les pràctiques que marqui la planificació curricular d’aquesta titulació.
Finançament extern
El Consistori ha expressat públicament l’agraïment a la Diputació de Barcelona per l’aprovació dels tres projectes que Cubelles ha presentat a la Mesa de Concertació. El finançament de l’ens provincial permetrà poder tirar endavant els projectes de substitució de la canonada de residuals del Foix, les obres de rehabilitació de la casa Zafra per encabir-hi el Centre d’Informació i Assessorament per a Dones (CIAD) i el seu mobiliari i la implantació d’un projecte d’estalvi energètic de l’enllumenat públic municipals.

Font: http://www.cubelles.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario