Cubelles al fons

Cubelles al fons

miércoles, 6 de febrero de 2013


L'Ajuntament de Cubelles ha obert la recollida de sol·licituds per renovar el càrrec jutge de pau del municipi. El període de quatre anys que estableix la llei s'acaba aquest mes de febrer, per la qual cosa, tothom qui ho vulgui i compleixi els requisits legals, pot presentar la seva sol·licitud en el termini d'un mes a l’OPIC.
 
Els darrers quatre anys, el càrrec ha estat per a Ramon Gómez, que té la opció de tornar-s’hi a presentar. Un cop recollides totes les sol·licituds, el Govern municipal n'escollirà una i la presentarà al Ple municipal del mes de març on la proposta ha de rebre el suport dels regidors i regidores per majoria absoluta.
 
Per ser jutge de pau només cal ser major d'edat, tenir la nacionalitat espanyola i no estar immers en cap causa d'incapacitat, ni d'incompatibilitat per a l'exercici de les funcions jurisdiccionals. A banda de lliurar una declaració responsable amb tots aquests requisits, la sol·licitud cal que inclogui una fotocòpia del DNI i adjunti un currículum vitae.
 
Per ser jutge de pau no és necessari ser llicenciat en dret, ja que la seva competència es limita a, en l'àmbit civil, assumptes de quantia inferior als 90€, excepte els supòsits derivats dels contractes d'arrendament de finques rústiques o urbanes inclosos a l'article 250.1 de la Llei d'enjudiciament civil. En l'àmbit penal, coneixen de les faltes contra les persones, d'algunes contra el patrimoni i contra els interessos generals. Per exemple, els jutges de pau coneixen de les amenaces lleus, del deslluïment de béns immobles de domini públic o de la pertorbació lleu de l'ordre públic. Per llei també tenen atribuïdes competències en matèria de registre civil.
 
Els jutges de pau són compensats per la seva activitat en els termes que estableixi la Llei de pressupostos generals de l'Estat. Aquesta compensació, que varia segons el nombre d'habitants del municipi, és compatible amb les percepcions que ingressin provinents d'altres activitats professionals compatibles amb l'exercici del càrrec.

Obert el termini de sol·licituds a jutge de pau

font: http://www.cubelles.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario