Cubelles al fons

Cubelles al fons

lunes, 20 de agosto de 2012

Mònica Miquel no creu que la polèmica de les banderes afecti al govern
Font: Ràdio Cubelles   
dilluns, 20 agost de 2012
L’aparició del gegantó Charlie amb una estelada va causar malestar entre alguns regidors del Consistori
L'alcaldessa, Mònica Miquel, no creu que la polèmica viscuda durant la Festa Major per l'aparició d'estelades durant les cercaviles dels dies 14 i 15 pugui desembocar en un trencament de govern. Miquel entén que la decisió d'alguns membres de la colla gegantera de lligar la bandera independentista al coll del gegant del Charlie Rivel va ser un error però ha demanat als seus socis de pacte -Unitat Cubellenca i Partit Popular- que se centrin en assumptes de municipi i respectin la pluralitat ideològica existent al conjunt de la vila.
La polèmica va saltar quan el gegantó del Charlie Rivel va entrar a la plaça de la Vila amb una estelada lligada al coll i va provocar la protesta dels regidors del PP i algun representant del PSC. Un cop es va requerir als membres dels Balls Populars que retiressin la bandera, els seus integrants es van queixar per les formes emprades i van decidir respondre exhibint més banderes independentistes. Com a senyal de protesta, l'endemà, els regidors del PP van sortir de l'església durant la missa dels oficis un cop els geganters van entrar al temple. Tot plegat ha tensat les relacions entre Unitat Cubellenca-Reagrupament i el Partit Popular, representants de dues sensibilitats identitàries força divergents. L'alcaldessa, Mònica Miquel, reconeix que la diversitat ideològica dels tres grups que composen l'equip de govern podia provocar tard o d'hora enfrontaments d'aquests tipus, malgrat que s'ha mostrat convençuda que el pacte seguirà vigent.
 
Tot i així, des del Partit Popular es responsabilitza la cap de llista d'Unitat Cubellenca, la regidora de Festes i Tradicions, Rosa Fonoll, de no haver tallat d'arrel la presència de l'estelada al coll del gegant del Charlie Rivel.
 
De la seva banda, el president dels Balls Populars, Pere Sallent, assegura que la iniciativa va partir d'alguns dels seus membres a títol personal i que pretenia ser un gest de complicitat davant els atacs que, al seu entendre, pateix Catalunya de determinats sectors de l'Estat. Pere Sallent entén que tot plegat s'ha sobredimensionat.
 
L'alcaldessa, Mònica Miquel, ha recordat que no és la primera vegada que es viuen alguns capítols polèmics amb l'estelada de protagonista i ha demanat respecte a la diversitat ideològica existent al municipi. Miquel confia que l'ambient es tranquil·litzi i que Cubelles visqui una Diada sense problemes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario