Cubelles al fons

Cubelles al fons

martes, 26 de junio de 2012


Xerrada dels Amics del Castell



Font: Ràdio Cubelles   

Tindrà lloc divendres a les 20h, a la rectoria

Els Amics del Castell organitzen aquest divendres una conferència sobre el noble i poeta del segle XVI, Joan Boscà, i la seva relació amb Cubelles. El grup d'estudis ha programat la xerrada a les vuit del vespre a la sala de la rectoria. Els ponents seran Manuel Millán i Anselm Cabús, guanyadors de la beca d'investigació local d'enguany.
L'acte pretén donar a conèixer la figura de Boscà, personatge clau del renaixement català i molt vinculat a la vila, atès que va ser propietari del Castell dels Marquesos d'Alfarràs i la quadra de Gallifa. Tant Millán com Cabús fa anys que treballen en un projecte multidisciplinar que, per una banda, desenvolupa un estudi biogràfic que inclou un anàlisi del seu entorn i la seva relació amb Cubelles, i, de l'altra, el seu vessant literari adaptat a l'actualitat.

Manolo Millàn ha assegurat que un altre dels projectes a desenvolupar és la creació d'una escultura de la cara de Joan Boscà. Actualment, l'únic document que mostra la fisonomia de l'artista és una imatge del seu perfil. A partir d'aquest punt de partida, Manolo Millán ha desenvolupat tres cal·ligrames de la seva cara i l'objectiu, ara, és plasmar-les en un volum tridimensional. La conferència clourà amb una lectura de poemes de Boscà a la plaça del Castell i l'obsequi d'una copa de cava per als assistents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario