Cubelles al fons

Cubelles al fons

martes, 5 de junio de 2012


El Síndic de Greuges estrena un nou punt de recollida de queixes| Imprimir |
Notícies - Participació Ciutadana
05/06/2012
L’OPIC acull un nou punt d’informació que substitueix l’anterior bústia i les queixes es tramitaran per correu ordinari


A partir d’ara la bústia de l’oficina del Síndic de Greuges que hi havia instal·lada a l’OPIC ha deixat pas a un punt informatiu que substitueix l’anterior sistema de tramesa de les queixes.  
Aquest nou punt de recollida permet al ciutadà redactar la seva queixa i es posa a la seva disposició un sobre amb el franqueig pagat per tal que s’enviï gratuïtament a l’oficina del Síndic de Greuges de manera gratuïta.
Nou punt d'informació del Síndic de Greuges a l'OPIC (cubelles.cat)L’oficina del Síndic de Greuges i l’Ajuntament de Cubelles van signar a finals de 2008 el conveni pel qual es facilita als veïns i veïnes dipositar les queixes quan considerin que l’administració ha vulnerat els seus drets. Així, a banda d’aquest nou sistema, un equip d’assessors de la institució es desplaça periòdicament al municipi per rebre queixes i consultes en persona. També ho poden fer de manera presencial, per telèfon trucant al 900 124 124, per correu electrònic a l’adreçasindic@sindic.cat,  per fax al 933 013 187, pel web www.sindic.cat o bé lliurant-la als assessors del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi.
El conveni també estableix que el Síndic ha d'oferir a l'Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació. Aquesta es concreta, d'una banda, en la tramesa a l'Ajuntament d'un informe anual que recull la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Cubelles ateses des del Síndic. D'altra banda, el Síndic pot assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l'informe esmentat.
Les dues institucions també van acordar donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin a competències municipals.


No hay comentarios:

Publicar un comentario