Cubelles al fons

Cubelles al fons

viernes, 1 de julio de 2011


5ª Festa de la Poesia a Sitges

Festa de la Poesia de 2010 Festa de la Poesia 2010
 
Un cercavila, una cursa de poetes nedadors, un dinar, espectacles i sobretot molta poesia són algunes de les propostes per a la 5ª Festa de la poesia.
La poesia serà la protagonista el primer cap de setmana del juliol en la 5ª Festa de la Poesia a Sitges que, dirigida per Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran, vol arribar a tots els racons del municipi per omplir-lo de lletres, de paraules i també d'activitats relacionades amb el món poètic.
Com ja és tradició, el programa comença l'1 de juliol a les 12 hores amb la recepció dels poetes homenatjats a la plaça Eduard Maristany (plaça de l'estació), i la posterior cercavila. La cantant Anna Roig i l'actriu Victòria Pagès, juntament amb altres veïns, donaran la benvinguda als poetes des dels balcons més emblemàtics de la vila.
L'activitat finalitzarà al Saló de Vaixells del Palau Maricel on s'inaugurarà l'exposició “Captura d'Ànimes” a les 13 hores. La mostra, oberta fins el 17 de juliol,  és una atípica aventura intimista que permet endinsar-se en la humanitat de cada un dels poetes.
Ja per la tarda, a les 19 hores, els Jardins del Museu Romàntic acolliran un concert personalitzat amb cançons suggerides pels mateixos poetes, amb la veu de Mònica Orpí acompanyada del guitarra i llaüt Joan Miró. L'acte servirà també perquè els alumnes de català de Sitges presentin els poetes de les seves llengües maternes, dels seus país d'origen.
El dia acabarà a les 22.30 hores amb un dels actes més especials del cinquè aniversari de la Festa de la Poesia a Sitges: l'actuació del Geni de les bombolles, Pep Bou. L'artista presenta un espectacle de formes, transparències i reflexos propers a la poesia, que serà introduït per un grup de poetes convidats en les quatre edicions anteriors (Màrius Sampere, Maria Josep Escrivà, Montserrat Rodés, Lluís Calvo, Núria Martínez- Vernís, Miquel- Lluís Muntané, Mireia Vidal- Conte, Teresa Pascual, Josep- Anton Soldevila i Ester Zarraluki).
Per a la jornada de dissabte al matí es presentaran els plaers triats que, enguany a més d'homenatjar els poetes privadament amb diferents activitats, presenten una acció insòlita amb una cursa de poetes nedadors amb tres dels poetes convidats com a protagonistes. Serà a les 9.30 hores del matí, davant de la piscina del Club de Mar.

A les 14 hores s'ha convocat un dinar obert al públic per al que cal reservar a la secretaria d'El Retiro abans de l'1 de juliol.  I per la tarda, a partir de les 19 hores, el Saló d'Or del Palau Maricel acollirà l'espectacle del grup Circo-Los, que es completarà amb cinc poetes de les noves generacions que dedicaran els seus versos als poetes convidats, en un acte que serà accessible a les persones amb disminució auditiva. Finalment hi haurà el recital de cloenda amb les veus dels set poetes als Jardins del Retiro, a partir de les 22.30 hores.
Diumenge, sota el paraigües dels “Poetes a casa” i amb la música de la batucada Markatú, els poetes aniran des del Retiro fins a la llar de Miquel i Carola, amfitrions de la cultura i la bellesa, que ofereixen casa seva per acomiadar els poetes amb cançons a càrrec dels alumnes de Music Express Art.

Font : www.sitges.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario